Finanstips

Med valutakurser i fokus

Dan har köpt upp en ny sida om valutakurser som snabbt blivit populär. Anledningen till att den blivit så populär är att han gjort om den på ett grafiskt tilltalande sätt, samtidigt som sidan nu har tydligare fokus på olika aktuella valutakurser.

Ovanliga valutakurser

Det unika med sidan är att den även har väldigt ovanliga valutakurser, såsom Sri Lanka Rupee, Chilianska peso, Read more

Bonusfesterna är tillbaka i London

Trodde du att det var slut på bonusfester bland investment bankers? Nej nej. Nu är det glada miner bland framgångsrika investment bankers i London. Goldman Sachs rapporterade att den genomsnittliga bonusnivån bland personalen i år blev $700 000 – avsevärt högre än de flesta hade väntat sig. Kritiken mot bonusar låter inte heller vänta på sig.

Goda resultat: Positivt för hus- och bilförsäljning

Många exklusiva bilmärken och fastighetsmäklare är nu positiva till de goda resultaten för Goldman Sachs, som sägs tjäna drygt 240 miljoner svenska kronor om dagen. Inte så illa trots allt. Investment banken JP Morgan redovisade dagen innan en liknande vinst, men delar dock ut lite mindre av förtjänsten till de anställda.

Var är den finansiella krisen?

Inte många hade Read more

Större BNP-fall i Litauen än väntat

Litauens BNP rasade samman totalt. Förväntningarna låg på -16.7 %, men de verkliga siffran för årets andra kvartal blev klart värre än så..

Minskat byggande och industriproduktion

Det var framför allt en tillbakagång i byggsektorn, Read more

Nästa börsnedgång innehåller svininfluensa och Elliott C-våg

Jag tror att vi är nära en rekyl på den svenska börsen, trots tidigare nedgångar. Inte helt omöjligt att denna nedgång kommer att beskyllas på svininfluensa, något som ökat kraftigt på flera håll i Europa.

I den lite mindre semesterorten Limassol på Cypern, så är det med skräck man talar om storebror Aiya Napa. Här har ett stort antal människor insjuknat i svininfluensan. Read more

Välkommen till en sida om finanstips

Jag har länge bloggat på Relevansanalys.se, framför allt om sökmotoroptimering och domäner. Men bakgrund är inom finansiell ekonomi på Lunds Universitet, där jag skrev min magisteruppsats i ‘Tradingmodeller för valutamarknaden‘. Efter att ha jobbat med onlinemarknadsföring i flera år så är det nu dags att gå back to the roots. Det är nämligen för finansrelaterade ämnen jag brinner allra mest.

Vad kommer finanstips.se handla om?

Som namnet antyder så är det kanske inte så svårt att gissa lite av innehållet. Men jag kommer här försöka förtydliga mina ambitioner med webbplatsen. Read more

Finanstips