Finanstips

Kina nu världens största marknad för bilar

Att den ekonomiska utvecklingen går snabbare i Kina än USA är kanske ingen nyhet. Men dagens siffror visar att Kina drar ifrån rejält och snabbt blivit den överlägset största marknaden när det gäller försäljning av nya bilar.

Under 2009 ökade Kinas bilförsäljning med 46 % och totalt såldes 13,6 miljoner nya bilar. Read more

Lehman Brothers bonus paradox 2009

Nu har den skuldtyngda investmentbanken Lehman Brothers fått godkänt att dela ut den årliga bonusen för 2009 på över 360 miljoner kronor till de Europeiska medarbetarna, framför de i London. Konkurs, kollaps eller bara en paradox?

Inget tycks hindra Lehman Brothers för att ge ut sin årliga bonus.

Pricewaterhouse Coopers vill belöna medarbetare

Det är en amerikansk domstol som har godkänt att konkursförvaltaren Pricewaterhouse Coopers nu får dela ut pengar till medarbetare i Europa. Detta trots att firman har fodringar på runt 1700 miljarder sek. Read more

Bonusfesterna är tillbaka i London

Trodde du att det var slut på bonusfester bland investment bankers? Nej nej. Nu är det glada miner bland framgångsrika investment bankers i London. Goldman Sachs rapporterade att den genomsnittliga bonusnivån bland personalen i år blev $700 000 – avsevärt högre än de flesta hade väntat sig. Kritiken mot bonusar låter inte heller vänta på sig.

Goda resultat: Positivt för hus- och bilförsäljning

Många exklusiva bilmärken och fastighetsmäklare är nu positiva till de goda resultaten för Goldman Sachs, som sägs tjäna drygt 240 miljoner svenska kronor om dagen. Inte så illa trots allt. Investment banken JP Morgan redovisade dagen innan en liknande vinst, men delar dock ut lite mindre av förtjänsten till de anställda.

Var är den finansiella krisen?

Inte många hade Read more

Mycket utförsäljningar i Danmark

Den danska arbetslösheten växer rekordsnabbt på grund av finanskrisen och en urstark dansk krona. Tal från Danmarks statistik visar att unga i åldern 16-24 är dem som drabbas värst. En 125 % ökad arbetslöshet i den åldersgruppen är verklighet idag – från knappt 10 000 personer år 2008 till 22 500 år 2009.

Samtidigt ökar antalet konkurser lavinartat.

Allt från små nischade butiker till märkesvaror tycks ligga i riskzonen.

Finanstips