Finanstips

Aktier

Att ha en del av sina portfölj investerad i aktier är en självklarhet för många. Aktiehandel är en utmärkt möjlighet att tjäna pengar på både kort och medellång sikt.

Här kommer ger vi några goda finanstips så att du kan göra intelligentare investeringsbeslut. Läs vidare för att lyckas investera smart, du också..

De 5 bästa anledningarna att investera i aktier..

1. Aktier ger utmärkt avkastning:

Det är ingen hemlighet att aktier ger en bättre avkastning än nästan alla andra investeringsformer. Detta har bevisats gång på gång över en lång tidsperiod. Det är inte ovanligt för en genomsnittlig investerare att tjäna 10-20 % avkastning eller mer per år. Den goda avkastning ger också möjlighet att kämpa emot inflationen.

2. Erhåll löpande intäkter genom aktieutdelning:

Speciellt traditionella aktier inom verkstad eller större bolag brukar ge en väsentlig aktieutdelning. Men tänk på att det inte är någon garanti att du ska få utdelning och granska gärna hur mycket din potentiella investering brukar dela ut innan du går in.

3. En välbalanserad och diversifierad portfölj innehåller aktier

Alla intelligenta investerare diversifierar sina tillgångar för att minimera risken. Att investera i aktier är ett av de bästa sätten för att diversifiera din portfölj från andra tillgångar. Inom din aktieportfölj så kan du diversifiera mot olika sektorer eller industrier, t. ex verkstad, olja och teknik.

4. Aktier är en likvid investering

Att snabbt kunna sälja din investering är viktigt om något oförutsätt händer och du behöver pengar på en eller två dagar. Den likvida naturen av aktier, åtminstone på de större listorna (A-listan, O-listan) gör att det till en säker och tidslös investering.

5. Aktiehandel kräver låga start-up kostnader

Det krävs väldigt lite startkapital för att investera i aktier (precis som valutahandel), i motsats till fastigheter och konst som kräver stora initiala satsningar. Du kan ofta börja med att satsa 5-10 000 sek för att få lite aktier ett ett bolag. Så det finns ingen anledning att inte börja få in lite aktier i din portfölj.

Finanstips