Finanstips

v29′s finanstips: Handla guld som en hedge mot börskrasch

Guld XAU blir ett bättre och bättre alternativ för att headga mot andra finansiella instrument. När forex marknaden är så volatil som den varit under de senaste månaderna har även priset på aktier påverkats kraftigt. Den enda investeringen som hållit sig stabil är Guldet. Faktum är att den har stigit i pris. Det är ett riktigt finanstips: Juni månad såg den brantaste stigningen sedan januari 2016.

För tillfället står guldet i en bättre position än det har gjort på sex år. Månadens hittills lägsta punkt nåddes den 9e juli då priset sjönk till 1388.1552. Sedan dess har priset återhämtat sig och hållit sig stadig över 1400 USD per Ounce av Guld. Senast priset nådde över 1400 USD var i augusti 2013 då priset nådde upp till 1403 USD under en kort period.

Guldet starkare än på 6 år

För bara några veckor sedan nådde priset på guld det högsta värdet på sex år. Enligt experter finns det flertalet anledningar bakom detta. Fallande reporäntor, en nedsaktning i världens ekonomi samt geopolitiska spänningar ligger i toppen.investera i guld xau

I slutet av juni steg priset över 1400 USD per Ounce. Då spekulerade experterna i guldets framtid. Om priset bara kunde hålla sig över 1400 under de närmaste veckorna så ser de en ny tjurmarknad utveckla sig för guldet.

Även om priset har sjunkit ner till runt 1380 USD så har guldet hållit sig över 1400 USD för det mesta. Det spås t.o.m. att priset kan stiga till 1500 USD inom de närmsta 12 månaderna. Investerare har väldigt länge förhållit sig till att, om allting annat går fel så är det bättre att ha guld. Näs guldet stiger så börjar investerare att oroa sig.

Mitt i all geopolitisk oro har guldet gjort lite av en comeback som en alternativ investering. Många använder Guld för hedging, för att sprida risken i portföljen, framför allt mot dollarn. Det försvagade priset på USD är också en av anledningarna till det stigande priset på Guld.

The Feds” ordförande Jerome Powell förväntas sänka USAs reporänta i juli, och fler sänkningar förväntas under året. Enligt FedWatch’s CME group är det 100% säkert att reporäntan kommer sänkas. Guldet anses vara en försäkring mot den försvagade dollarn. I många länder ser vi just detta, bankerna säljer av sina USD och investerar i Guld.

Framtiden för priset på Guld XAU

Med få förhoppningar om att handelskriget ska nå ett slut, med en ökande oro för ett krig mellan USA och Iran, en stagnerande världsekonomi och ett Brexit-kaos ser det bara ut som att guldet kommer få ett ökat värde.

Allt fler investment banker och fonder vänder blicken mot guldet. Så varför inte du också? De större bolagen tar långa positioner och håller i guldet under en längre period. Det är ett sätt att försäkra sig om att hålla portföljen lite mer varierad ifall världens ekonomi skulle gå åt pipan.

En riktigt bra broker för att investera i guld med CFD är Skilling (se recension här). Det är en av branschens snabbast växande aktie, valuta- och råvarumäklare med CFD’er. Skilling erbjuder schyssta spreads på guld så att du kan hålla din portfölj varierad.

Riskvarning: 75% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!

Finanstips