Finanstips

Alternativ för att köpa Bitcoins online

Köpa Bitcoins med Skrill, Paypal och MoneybookersI den här nyhetsposten förutsätter vi att ni läst vår post som beskriver grunderna kring Bitcoin eller har grundläggande kunskaper kring den virtuella valutan Bitcoin. Här går vi igenom några olika alternativ för att börja handla med Bitcoins online.

Snabb-guide till Bitcoin-handel

Vill du snabbt igång och köpa Bitcoins rekommenderar vi dig att läsa vår snabb-guide till att handla Bitcoins.
›› Läs vår steg-för-steg guide till att handla Bitcoins, igång inom 10 minuter.

Vill du hellre fördjupa dig i ämnet kring Bitcoin-handel, så läs vidare nedan.

Köpa Bitcoins online – Uppgång eller nedgång?

De flesta vet att Bitcoin har gått upp över 1000% senaste året. Detta kan givetvis snabbt ändras och är inget som säkerställer framtida uppgång. Dock är det relativt många som precis förstått vad Bitcoins är och är intresserade av att börja handla men ännu inte kommit igång. Det banar väg för vidare uppgång då tillgången är fortsatt begränsad.

Att köpa Bitcoins på marknaden tar tid

För er som inte orkar sätta er in i eller tror på mining av Bitcoin, så finns självklart möjligheten att spekulera i Bitcoin genom att köpa Bitcoins. Som vi nämnt kan man göra det via handelsplattformar som Mt.Gox eller svenska alternativ. Dock kräver i princip alla plattformar att man skickar in ID och räkningar för att bekräfta sin identitet, då de förutsätter att man köper för belopp som regleras enligt gällande bestämmelser från Finansinspektionen i deras respektive länder.

För att kunna handla Bitcoins hos Mt.Gox behöver man alltså först skicka in sin dokumentation, vänta på att få den godkänd av Mt.Gox och sedan behöver man också göra insättningar till sin konto-balans för att köpa Bitcoins för via banköverföringar vilket i sin tur också tar några dagar innan den kommit in på ditt Mt.Gox-konto.

Snabbare alternativ än att handla via Mt.Gox

Det finns dock diverse alternativ online, där man kan handla med virtuella valutor, bl.a. Bitcoins utan att skicka in ID och andra pappersunderlag (så länge man håller sig under vissa belopp).

VirWoX – plattformen för handel med virtuell valuta på nätet, ett snabbt alternativ

En av de mer kända plattformarna för detta är VirWoX (Virtual World Exchange). Där kan man sätta in pengar på sitt konto via t.ex. Paypal eller Moneybookers, och sedan köpa SLL (Second Life-valuta). För Second Life-valutan kan man sedan handla Bitcoins. Allt detta kan man alltså göra på under 10 minuter.

VirWoX drivs av det österrikiska företaget Virtual World Services GmbH och har drivit sin sajt sedan 2007 och anses av de flesta som en pålitlig handelsplats. De tar givetvis en marginal på varje växling, vilket gör att de tjänar sin del av kakan.

Ta ut pengar till din Bitcoin-plånbok från VirWox

När du väl köpt dina Bitcoins på VirWox, så kan du välja att köra en “withdrawal”, alltså göra ett uttag, till din Bitcion-plånbok. Det tar dock ca 48 timmar innan dina Bitcoins syns i din Bitcoin-plånbok eftersom VirWox gör slumpvisa kontroller för att öka säkerheten.
- Du kommer se ett meddelande från dem i stil med:
“While most Bitcoin withdrawals are processed instantly, we manually check some of them for security reasons (for example of new accounts). They will be processed within 48 hours. You will receive an email confirmation when the withdrawal has been processed.”

CoinMama

CoinMama är ett annat alternativ för dig som vill köpa Bitcoins omgående utan krångel med banktransaktioner och liknande. Hos CoinMama kan man köpa Bitcoins med t.ex. kreditkort eller kontokort (via Google Wallet).
- Väl värt att kolla in för den som vill investera i Bitcoins snabbt och vill betala med betalkort istället för Paypal eller Moneybookers.

Rabattkod hos CoinMama

Med följande rabattkod hos CoinMama så får du 5 EUR (7 USD) rabatt vid köp av Bitcoins: 510XX276

Handlar du hos någon av dem Bitcoins-plattformar vi gått igenom ovan, så dela gärna med dig av dina egna erfarenheter till oss via kontakt-sidan eller lämna en kommentar på den här posten, så andra ser hur det fungerar.

Mer läsning om Bitcoins

››Steg-för-steg guide till att handla Bitcoins redan idag
››Nyhetspost som ger dig genomgång av Bitcoin som valuta

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!

Finanstips