Finanstips

Storbritannien ekonomi på tillbakagång – men onlinehandeln blommar

Medan flera länders ekonomi rör sig uppåt, så befinner sig Storbritannien i den längsta och djupaste nergången sedan 2:a världskriget. Samtidigt rapporterar flera större kedjor att online shopping för 2009 är bättre än någonsin. Dags att flytta din verksamhet online?

Boxing Day – årets stora readag i London

Det ser ut som att många lågpriskedjor gått extra bra i år. Det var synnerligen fullt i flera shoppingcenter som skribenten besökte och otroligt svårt att få tag på parkeringsplats, inte minst på Lakeside shoppingcentre (som för övrigt inte kan rekommenderas, testa hellre Westfield).

Många handlar vitvaror innan momshöjningen

Den 1:e januari höjs momsen från 15 % till 17,5 %, vilket får många att bege sig till butiker för att slippa betala de där extra procenten.

Juldagen allt bättre för shopping – åtminstone online

Försäljningen ökar kraftigt online även 2009, inte minst efter att många får en ny blue-ray, dvd, musikanläggning, tv-spel etc. “Många är ute efter att ladda ner filmer, musik eller tv-spel”, menar David Smith, director på IMRG.

Brian McBride, MD på Amazon.co.uk Ltd, berättar: “Under 2008 så såg vi en 150 procentig ökning av onlinehandeln på juldagen jämfört med förra året. Det är också väldigt populärt att utnyttja presentkort online just på juldagen. Fortfarande är MP3 låtar bland de populäraste att handla på juldagen.

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!

Finanstips