Finanstips

Alternativa investeringar

Vilka alternativa investeringar bör Du satsa på?
Som utgångspunkt för investeringar gäller det att Du har ett genuint intresse för att:

1. Lära dig mer om området du väljer investera i.
2. Följer med vad som händer i den aktuella branschen.
3. Håller dig ständigt uppdaterad gällande börskurser, räntenivåer, politisk risk och valutakurser.

Alternativa investeringar och tajmning

Precis som med andra investeringar så är det extremt vktigt att få rätt tajmning när du ska investera alternativt. Att köpa fastigheter när fastighetspriserna gått upp under 10 år och marknaden står på toppen kan blir ödesdigert. Just i fastighetsmarknaden och många andra alternativa branscher gäller det att känna marknaden och köpa när det är undervärderat. Samma sak gäller givetvis konst, råvaruhandel, valutahandel och domäner.

Alternativa investeringar när börsen faller och lågkonjunktur råder

När börsen börjar falla som värst kan det vara läge att titta inte minst på råvaror. Just guld och silver är intressant för att de behåller värdet i tider av hög inflation och oroligheter på världens börser. Samtidigt går dessa råvaror upp ifall dollarn går ner.

Att köpa riktiga premiumdomäner är en av de investeringar som kan vara allra bäst under lågkonjunktur. Det är inte ovanligt att större domänägare blir i behov av pengar under dessa tider och då kan det vara ett utmärkt läge att fynda. Domäner är nämligen väldigt konjunkturberoende. Men att sälja en domäner under lågkonjunktur är ofta inte så lyckat, då priserna kan ha gått ner drastriskt, dock med vissa undantag.

Konst, aktier och fastigheter kan ofta vara dåliga investeringar i inledningen av en lågkonjunktur, för att under slutet bli riktigt prisvärda.

Alternativa investeringar till bankränta eller aktiemarknaden

Att bankräntan knappt täcker inflationen är nog ingen nyhet för de flesta smarta investerare. Men hur ska man satsa för att få bättre avkastning än på bankens sparkonto? Beroende på tidsperiod och konjunkturläge så kan ofta konst, råvaror, vin eller valutahandel vara bra alternativa investeringar.

Alternativa investeringar som ger glädje

Många investeringar ligger bara där och är inte mycket mer än huvudvärt medan du fortfarande äger de. Men det finns framför allt två bra alternativ som kan uppskattas medan du fortfarande har majoriteten av värdet kvar:

Konst: Du kan titta på en fin tavla varje dag.
Vin: Du kan enkelt dricka upp en riktigt god flaska årgångsvin, medan större delen av samlingen finns kvar.

Fler tips om alternativa investeringar.

Finanstips